Studiaza liber - oriunde, oricand!

Responsabil cu gestiunea deseurilor

Exemplu de selectare a deseurilor

Curs online Responsabil cu gestiunea deseurilor.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 211/25.11.2011, art. 22, alin.3, detinatorii/producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri „au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane”. Conform alin. 4 „Persoanele desemnate, prevazute la alin. 3, trebuie sa fie instruite în domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate”.

Scopul cursului este de a oferi cunostinte in domeniul managementului deseurilor, elemente strategice de planificare; clasificarea deseurilor; prevederile directivelor UE din domeniul gestionarii deseurilor; metode de recuperare si eliminare a deseurilor; responsabilitatea producatorilor si consumatorilor in generarea deseurilor.

Pret: 250.00 Lei

Tinand cont de faptul ca activitatea economica are impact asupra mediului, orice operator economic, cu atat mai mult cel care prin activitatea sa produce diferite tipuri de deseuri, detine ori comercializeaza astfel de materii, sau care desfasoara activitati de tratare a deseurilor, este obligat sa detina un departament de protectia mediului, in cadrul caruia isi desfasoara activitatea si Responsabilul cu gestiunea deseurilor. Nedesemnarea unei persoane conform Art. 22 alin. (3) constituie contravenție și se sancționeaza cu amendă de la 15.000 lei la 30.000 lei ( Art. 61 alin. b) ).

Persoana desemnata cu indeplinirea activitatilor aferente gestiunii deseurilor trebuie fie instruita corespunzator si sa faca dovada absolvirii unui curs de specialitate, in conformitate cu legea 211/2011, Art.22, alin. (4).

Curs online de Responsabil cu gestiunea deseurilor, pregatire de specialitate pentru persoanele desemnate sa gestioneze deseuri.
Cursul online de Responsabil cu gestiunea deseurilor isi propune sa asigure instruirea de specialitate, astfel incat sa se indeplineasca obligatiile legale privind gestionarea deseurilor.

Materialul de studiu este disponibil integral pe platforma electronica, care asigura un studiu flexibil, independent si personalizat in functie de disponibilitatea fiecarui participant. Cursul este structurat pe lectii tematice pentru a facilita intelegerea tuturor conceptelor si notiunilor esentiale, dar mai ales pentru insusirea legislatiei specifice.

Ce veti cunoaste la finalul acestui curs?

- Regimul deseurilor-prevederi legislative, organizarea actelor normative în domeniu, Obligaţii legale ale agenţilor economici;
- Definirea si clasificarea deseurilor, cunoasterea tipurilor de deseuri in functie de provenienta si compozitie chimica
- Managementul deseurilor - prevenirea si minimizarea deseurilor
- Deseul orasenesc, surse, compozitie si managementul deseurilor solide orasenesti
- Colectarea si transportul deseurilor
- Gestionarea deseurilor solide din agricultura si industrie alimentara
- Deseuri periculoase, radioactive si de provenienta militara
- Managementul deseurilor de echipamente electronice si electrocasnice
- Solutii practice pentru conformarea agenţilor economici cu cerinţele legislatiei de mediu în domeniul deşeurilor;
- Evitarea sancţiunilor contravenţionale
- Studii de caz – analiza situaţiilor celor mai frecvente la locul de munca.

Ce alte cursuri online mai recomandam: curs online ssm, curs online psi, curs protectia datelor cu caracter personal

Pentru a vizualiza lista completa a cursurilor on-line click aici.

© ecalificat.ro | Web design: StudioWEBER Termeni si conditii