Studiaza liber - oriunde, oricand!

Managementul proiectelor-atragerea fondurilor europene

Curs online Managementul proiectelor

Curs online Managementul proiectelor.

Cursul online de Managementul proiectelor asigura pregatirea de specialitate necesara desfasurarii tuturor activitatilor caracteristice gestionarii proiectelor si atragereii finantarilor europene.

Acet curs reprezinta un sprijin practic in intelegerea si insusirea notiunilor si procedurilor specifice formularii cererilor de finantare, fiind in acelasi timp si o reala oportunitate de dezvoltare profesionala pentru toti cei interesati sa-si construiasca o cariera in domeniul consultantei si managementul proiectelor. 

Pret: 250.00 Lei

Ocupatia de manager proiect are in vedere toate persoanele care au responsabilitatea de a realiza si implementa proiecte la nivel operational, aceasta fiind una dintre cele mai cautate profesii in contextul economic actual. Atat companiile private, cat si institutiile publice sau ONG-urile au la un moment dat nevoie de consultanta din partea unui specialist in domeniul managementului de proiecte, pregatit sa realizeze un proiect de succes. Nu intotdeauna este suficient ca o idee sa fie buna, de cele mai multe ori este nevoie de maiestria unui specialist care sa stie cum sa puna in valoare acea idee, astfel incat sa sa obtina cu succes finantarea necesara. De aceea responsabilitatea unui manager de proiect este cu atat mai mare prin faptul ca de pregatirea si competentele managerului de proiect depinde ca o idee de proiect sa se concretizeze.

Intr-un astfel de domeniu in care cunoasterea legislatiei specifice este esentiala pentru reusita proiectului, devine aproape imposibila realizarea proiectelor fara a urma un curs de specialitate, tinand cont si de frecventa modificarilor legislative si de rigorile de scriere a proiectelor. Desigur solutii pot fi preluate si din alte surse, dar pentru aceasta este nevoie de timp si efort suplimentar, ce devin inutile atunci cand sursele de informare nu sunt intotdeauna sigure.

Curs online Managementul proiectelor, totul pentru un proiect de succes.

Conform statisticilor, 7 proiecte din 10 esueaza din cauza gestionarii ineficiente a resurselor materiale, a timpului, pe fondul cunoasterii incomplete a specificatiilor si procedurilor. In practica, tot mai multe companii investesc din ce in ce mai mai mult in organizarea echipelor de profesionisti, pregatiti sa gestioneze astfel de proiecte, in ideea de a economisi timp si efort, pentru un control mai bun asupra costurilor si obiectivelor, dar mai ales pentru a evita esecul.

Cursul online de Managementul proiectelor asigura dobandirea competentelor necesare pentru cresterea sanselor de reusita a proiectelor. Cursul se adreseaza managerilor de proiecte, membrilor echipei de proiect, dar si antreprenorilor sau persoanelor care vizeaza o pregatire de specialitate pentru dezvoltare profesionala. Acest tip de curs isi dovedeste utilitatea oricand si in orice domeniu de activitate, pentru ca de cele mai multe ori, sarcinile din cadrul jobului pot fi considerate adevarate proiecte.

Beneficiile cursului online de Managementul proiectelor:

- Program de studiu flexibil, adaptat ritmului si disponibilitatii fiecarui cursant;

-Dezvoltarea competentelor generale si specifice, insusirea practicilor necesare organizarii si gestionarii proiectelor;

- Obtinerea avantajului competitiv dat de economisirea timpului sau a resurselor materiale, si evitarea erorilor de planificare, cauzate de lipsa de pregatire.

Ce veti cunoaste la finalul acestui curs?

- Conceptele de management si managementul proiectelor;
- Principiile fundamentale ale managementului proiectelor : anagajamentului, succesului predefinit, eficientei, strategiei, controlului, canalului unic de comunicare, mediului de lucru stimulativ;
- Coordonarea si organizarea matriciala/ independenta a proiectelor;
- Ciclul de viata al proiectelor;
- Conceperea proiectelor - etape si sub-etape, analiza SWOT, definirea obiectivelor ;
- Planificarea proiectelor - metode si instrumente de planificare;
- Managementul financiar, al resurselor umane;
- Relatia cu finantatorii si beneficiarii proiectelor;
- Evaluarea proiectelor in vederea finantarii;
- Fondurile structurale ale Uniunii Europene;
- Fondurile structurale in Romania si capacitatea de absorbtie a fondurilor structurale;
- Managementul programelor operationale;
- Dezvoltare durabila, definirea conceptului;
- Dezvoltare durabila in contextul Uniunii Europene;
- Dezvoltare durabila in Romania.

Ce alte cursuri mai recomandam: cursuri management performant, cursuri management strategic, cursuri managementul timpului.

Pentru a vizualiza lista completa a cursurilor on-line click aici.

© ecalificat.ro | Web design: StudioWEBER Termeni si conditii