Studiaza liber - oriunde, oricand!

Ecologie si protectia calitatii mediului

Curs on-line ecologia mediului

Curs online Ecologie si protectia calitatii mediului.

Cursul online de Ecologie si protectia calitatii mediului asigura pregatirea necesara desfasurarii activitatii in cadrul unui departament de mediu, prin intelegerea si insusirea conceptelor specifice acestui domeniu.

Cursul ofera in acelasi timp oportunitatea de a intelege complexitatea acestui domeniu si de a decide asupra necesitatii unei calificari sau specializari in ideea de a dezvolta o cariera de profil.

Dezvoltarea continua a tehnologiilor si a industriilor a determinat producerea unor efecte negative, ireversibile chiar, asupra mediului inconjurator, fapt pentru care in ultimii ani, s-a impus adoptarea unui cadru legislativ prin care sa se gestioneze si diminueze pe cat de mult pusibil, toate aceste urmari negative.

Pret: 250.00 Lei

Odata cu constientizarea faptului ca existenta omului si calitatea acesteia se raporteaza la calitatea mediului inconjurator, ecologia ca stiinta a cunoscut o evolutie rapida cu o raspandire din ce in ce mai larga in randul societatii civilizate. Mediul se prezinta ca un sistem complex care asigura resursele vitale supravietuirii omului pe Terra, apa, hrana, energie electrica (ca rezultat al procesarii resurselor de mediu precum carbuni, petrol, gaze, vant, energie solara, apa termala), metale utilizate in fabricarea constructiilor, mijloacelor de transport, lemn necesar incalzirii sau confectionarii obiectelor de mobilier etc. Insa dezvoltarea continua a tehnologiilor, bazata in primul rand pe exploatarea excesiva a resurselor, a afectat in mod ireversibil mediul, producandu-se dezechilibre grave la nivelul intregului sistem, ale caror semne au fost sesizate inca de la inceputul anilor '70. Cert este faptul ca toate aceste dezechilibre manifestate prin aparitia gaurilor in stratul de ozon, a ploilor acide, modificari climatice, poluarea solului si a aerului sunt semnale de alarma care nu mai pot fi ignorate, iar adoptarea unor masuri imediate de protejare a mediului vor asigura continuitatea acestor resurse vitale si pe viitor. 

In acest context, o masura importanta o reprezinta formarea unor specialisti in domeniu, pregatiti sa identifice problemele de mediu si sa ofere cele mai bune solutii atat pentru conservarea resurselor, cat si pentru evitarea dezastrelor naturale viitoare, dar si educarea societatii in sensul de a manifesta interes pentru acest domeniu, mai intai prin cunoasterea problemelor de mediu si impactul acestora asupra calitatii vietii, si apoi prin adoptarea unui stil de viata care sa asigure bunastarea fizica si psihica pe viitor.  

Curs online de Ecologie si protectia calitatii mediului, pentru un mod de viata responsabil.Cursul se adreseaza tuturor celor care doresc sa se initieze in domeniul ecologiei, in ideea de a dezvolta o cariera de profil, dar reprezinta si o baza pentru cei care doresc sa cunoasca si sa inteleaga importanta mediului si a ecologiei.

Cursul se desfasoara online, intregul suport de curs fiind disponibil pe platforma electronica. Materialul de studiu este structurat pe module si capitole tematice pentru a facilita intelegerea si insusirea tuturor conceptelor si notiunilor esentiale, aprofundate prin parcurgerea evaluarilor si exercitiilor de recapitulare.

Ce veti cunoaste la finalul acestui curs?

- Poluarea si protectia mediului
- Conservarea biodiversitatii
- Supravegherea si controlul calitatii mediului in ecosistemele antropizate
- Chimia si biologia apelor naturale
- Gestiunea deseurilor
- Managementul calitatii in domeniul protectiei mediului
- Operatii de baza in laborator
- Analiza chimica calitativa si cantitativa
- Analiza instrumentala
- Supravegherea si controlul calitatii apelor nautrale
- Supravegherea si controlul calitatii aerului
- Supravegherea si controlul calitatii solului
- Supravegherea si controlul calitatii apei potabile
- Supravegherea si controlul calitatii apelor uzate

Acest curs poate fi urmat si in clasa. Pentru a vizualiza ofera completa a cursului autorizat click aici.

Ce alte cursuri mai recomandam: curs ssm, curs gestiunea deseurilor.

Pentru a vizualiza lista completa a cursurilor on-line click aici.

© ecalificat.ro | Web design: StudioWEBER Termeni si conditii